Wist je dat?

Leer ons portfolio een beetje beter kennen met deze “fun facts”.

Spier: Spier’s ecologische en sociale initiatieven zijn talrijk en gevarieerd, en omvatten enkele manieren om het waterverbruik te verminderen. 100% van hun afvalwater en 80% van hun afval wordt gerecycleerd.

Farnese: In Vigneto del Salento is de grond fel rood, rijk aan ijzer, goed gedraineerd en afkomstig van de onderliggende kalksteen. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht en de zeelucht helpen de ontwikkeling van de aroma’s in de druiven.

Saint Verny Vignobles: “Een goeie wijn, dat is allereerst een goede druif en blijft daarna een goede druif.” Vertelt oenoloog Olivier MIGNARD.

Marchesi Antinori: “Mortella” refereert naar de wilde mirte die op het domein groeit, het typische struikgewas voor de kust van de Tyrreense Zee en dat eveneens het symbool van het domein is.

Tormaresca: Cultivatie van wijn ging hier van start duizenden jaren geleden, in de tijden van “Magna Grecia”, te zien aan de Griekse origine van de benamingen van de Apulian druif.

Carmen: Carmen, opgericht in 1850, was de eerste chileens wijn producent. Eén van de mijlpalen in hun geschiedenis is onder andere de herontdekking van de Carmenère druif in hun wijngaarden, een gebeurtenis dat een keerpunt was voor de nationale en internationale wijnindustrie en van Carmen de drijfveer maakte achter de Carmenere in Chile.

Bodegas San Alejandro: Het wijnhuis heeft zijn naam gekozen ter ere van San Alejandro, die te ruste werd gelegd in het Franciscan klooster van de S.XVII van Mudejar stijl in Miedes.

  • 01 April -

Le Wine Head office

Vaucampslaan 110

1654 Huizingen

Belgium

+32 2 356 33 00

info@lewine.be

Le Wine Nederland

+31 655 30 85 92

matthijs@lewine.nl

Le Wine France

71/73 Rue Desnouettes

75015 Paris

France

+33698204998

franck@lewine.fr